Pensiile românilor vor fi plătite la timp. Anunțul Ministrului Muncii

Ministrul Muncii a anunțat faptul că pensiile din luna ianuarie vor fi plătite la timp. Raluca Turcan susține că luni, 4 ianuarie, au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile care urmează să fie plătite la domiciliu.

04 ian. 2021, 18:31
Pensiile românilor vor fi plătite la timp. Anunțul Ministrului Muncii

Pensiile românilor vor fi plătite la timp. Raluca Turcan a scris un mesaj pe Facebook în care a anunțat că a verificat modul în care este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu așa cum a fost stabilit cu instituțiile implicate. Pe parcursul zilei au fost îndeplinite mai multe proceduri care vor permite plata pensiilor.

Citește și: Costel Alexe RĂSPUNDE după acuzaţiile DNA: Sunt surprins! Voi oferi toată cooperarea!

„Casele Județene de Pensii au solicitat astăzi la prima oră Agenției Naționale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgență către trezorerii a dispozițiilor bugetare reprezentând plățile de pensii pentru ianuarie 2021. Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021. Toate aceste proceduri vor permite Companiei Naționale Poșta Română să înceapă imediat achitarea pensiilor la domiciliu”, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Pensiile românilor vor fi plătite la timp. Conform procedurilor, pesionarii care au optat să își primească drepturile bănești acasă, plata se face între datele de 1 și 15 ale fiecărei luni.


Raluca Turcan anunţă înfiinţarea unei comisii pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate

Recalcularea celor 5 milioane de pensii mai are de aşteptat. Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a anuntat că va înfiinta o comisie specială care se va ocupa de recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat că o comisie inter-ministerială va fi înfiinţată de urgenţă, pe 28 decembrie, pentru a începe recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate.

„Aş sublinia subiectul pensiilor, care deja face parte dintr-o măsură pe termen lung pe care o vom urmări ca impact social extrem de important, şi anume că am solicitat echipei ministerului să îmi prezinte structura unei comisii pe care să o înfiinţăm de urgenţă, începând cu 28 decembrie, astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Vreau să facem un pas mare înainte pe acest subiect, care a fost pronunţat în diferite momente, din nefericire doar în cheie electorală”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.