PENSIILE SPECIALE pentru parlamentari, la vot în plenul comun. PNL va vota „împotrivă”

PNL nu va vota proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, iar dacă vor exista aspecte de neconstituţionalitate, lineralii vor sesiza Curtea Constituţională, a declarat la RFI vicepreşedintele liberal, Raluca Turcan. 

16 iun. 2015, 08:03
PENSIILE SPECIALE pentru parlamentari, la vot în plenul comun. PNL va vota „împotrivă”

Raluca Turcan a precizat că liberalii se opun pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Partidul Naţional Liberal a anunţat că nu va vota acest proiect privind pensiile speciale ale parlamentarilor şi considerăm că sunt multe-multe alte proiecte care trebuie realizate până la a ajunge să discutăm măcar despre statutul de remunerare a parlamentarilor”, a spus Turcan.

„Dacă vor fi aspecte de neconstituţionalitate, evident că vom sesiza Curtea Constituţională, însă nici Curţii Constituţionale nu poţi să te adresezi cu orice solicitare. Deci cert este că PNL-ul va vota împotriva proiectului în Parlament”, a mai spus vicepreşedintele liberal.

Parlamentarii îşi votează marţi PENSIILE SPECIALE. Cât ar urma să câştige deputaţii şi senatorii

Parlamentul va discuta marţi raportul privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Comisia privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a avizat pe 12 mai proiectul semnat de parlamentari din toate grupurile, potrivit căruia pensia aleşilor ar putea ajunge la patru mii de lei pentru un ales cu trei mandate.

Proiectul a fost iniţial semnat de 250 de parlamentari, însă liberalii şi-au retras semnăturile.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara pe 4 iunie că Guvernul nu sprijină proiectul, dar că Parlamentul este suveran.