Pensionar la 34 DE ANI. Cum a reuşit să economisească BANI şi să nu mai muncească NICIODATĂ

Ken Okoroafor, un contabil care se poate pensiona la 34 de ani, spune că oricine câștigă un salariu mediu anual de 27.000 de lire sterline poate renunța la muncă până în 40 de ani, dacă respectă câteva reguli de aur.

18 sept. 2018, 14:58
Pensionar la 34 DE ANI. Cum a reuşit să economisească BANI şi să nu mai muncească NICIODATĂ

Ken Okoroafor și-a economisit salariul în fiecare an, începând cu 2006, după ce s-a mutat în cea mai ieftină zonă limitrofă Londrei, de unde putea ajunge ușor în capitala britanică. După ce și-a plătit creditul imobiliar împreună cu soția, nu avea nevoie de mai mult de 50 de lire pe săptămână pentru mâncare și produsele de strictă necesitate. Nici gadgeturile nu fac parte din viața familiei Okoroafor, care are doar un televizor, dar nu are iPaduri, telefoane inteligente sau alte electronice. De asemenea, dacă au nevoie de o mașină, planifică această cheltuială cu un an în avans.

„Oricine își poate face un plan de pensionare în 20 de ani, dar pentru acest lucru este nevoie să renunțe la stilul de viață cu care s-a obișnuit”, a spus Ken Okoroafor, pentru Daily Mail.

Contabilul de origine nigeriană, tată a doi copii, face parte dintre cele câteva mii de britancii care economisesc până la 75% din salariu și pot rezista tentației de a cheltui bani și cinci zile pe săptămână!