Pensionarul care a scos o fetiţă din flăcări, mărturii cutremurătoare: Gemea, era încă în viaţă. Era fum gros enorm, am intrat pe burtă

Mărturii cutremurătoare din iadul flăcărilor. Un pensionar şi un tânăr de 34 de ani din Constanţa sunt eroii copilei de patru ani prinsă în incendiul care i-a mistuit casa şi i-a ucis mama şi sora. 

03 sept. 2017, 12:17
Pensionarul care a scos o fetiţă din flăcări, mărturii cutremurătoare: Gemea, era încă în viaţă. Era fum gros enorm, am intrat pe burtă

Un geamăt surd, care abia putea fi auzit în focul ce distrugea totul în jurul lui, l-a făcut pe vecinul pensionar să nu mai ţină cont de nimic şi să se arunce în foc după fetiţa de 4 ani din Constanţa. Alături de el a intrat şi un alt vecin, mai tânăr. Au spart uşa apartamentului, s-au târât pe burtă, ghidaţi de gemetele copilei, şi au scos-o din foc şi fum.

„Groaznic, credeţi-mă! Gemea, era încă în viaţă că de aia m-am băgat şi am tras-o. Nu mai m-am gândit la viaţa mea, la ceva. Am batut în uşa aia metalică să o spargem în jur de 30 de minute, nu mai ţin minte cât, fum gros enorm, am intrat pe burtă jos, doar atât vedem deasupra parchetului”, povesteşte pensionarul.

Pensionarul în vârstă de 59 de ani mărturiseşte printre lacrimi că și-a imaginat ce chinuri îndura fetiţa cu focul în jurul ei. Toţi oamenii au fost solidari cu ei dar şi cu alte persoane care şi-au riscat viaţa pentru a-şi salva vecinii.

„I-am ajutat, mi-am facut datoria de om de cartier de vecin, eu fara un plaman va dati seama… puteam sa mor, dar am luat femeia care putea să îmi fie mamă şi am luat-o în braţe, am coborât scările”, povesteşte un alt vecin.

Ambii bărbaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul dintre ei fiind externat de curând din spital. Ambii sunt acum interesaţi de starea fetiţei care se află încă internată în spital.

În acelaşi incendiu au murit însă mama şi sora fetiţei salvate.