Pentagonul a găsit soluţia de localizare şi securizare a siturilor nucleare ale Phenianului: O intervenţie americană

Singurul mod de a localiza și securiza toate siturile nucleare din Coreea de Nord ar fi o intervenție americană terestră, a relatat sâmbătă Washington Post, citând o scrisoare trimisă de responsabili ai Pentagonului Congresului SUA, transmite duminică AFP. Un astfel de conflict ar putea determina însă regimul de la Phenian să desfășoare arme biologice și chimice, notează sursele citate.

05 nov. 2017, 09:39
Pentagonul a găsit soluţia de localizare şi securizare a siturilor nucleare ale Phenianului: O intervenţie americană

Ministerul american al Apărării a răspuns în această scrisoare solicitării formulate de doi membri ai Congresului care au cerut detalii privind „evaluarea numărului de eventuale victime în cazul unui conflict cu Coreea de Nord” atât în rândul forțelor americane și ale aliaților SUA — Japonia, Coreea de Sud și insula americană Guam—, cât și în rândul civililor.

Documentul, care ar fi fost scris de comandantul adjunct al Statului major interarme, este dezvăluit în timp ce președintele SUA, Donald Trump, a început un amplu turneu în Asia cu o agendă dominată de tensiunile dintre Washington și Phenian legat de programul nuclear nord-coreean, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Donald Trump avertizează Phenianul: Niciun dictator nu trebuie să …

Potrivit Washington Post, armata susține abordarea expusă de secretarul de stat Rex Tillerson constând în impunerea de sancțiuni economice și exercitarea de presiuni diplomatice asupra Phenianului pentru a-i descuraja ambițiile nucleare.

Cotidianul american menționează că 16 congresmeni, dintre care 15 democrați, au subliniat într-o declarație că raportul Pentagonului confirmă „ceea ce știm deja, și anume că nu există opțiuni militare ‘bune’ în ce privește Coreea de Nord”.