Pentagonul confirmă că racheta balistică trasă de Phenian este un model nou şi este o rachetă intecontinentală

Racheta balistică intercontinentală (ICBM) lansată marți de Coreea de Nord este un nou tip de rachetă, care 'nu a mai fost văzut înainte', a anunțat miercuri Pentagonul, care a condamnat acest nou test balistic ce destabilizează și mai mult regiunea, relatează Reuters.

05 iul. 2017, 17:27
Pentagonul confirmă că racheta balistică trasă de Phenian este un model nou şi este o rachetă intecontinentală

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că ICBM a fost lansată de pe un lansator mobil și a confirmat prezența unui vehicul de reintrare pe rachetă.

Pentagonul a anunțat de asemenea că este capabil să apere SUA de amenințarea reprezentată de această nouă rachetă balistică intercontinentală nord-coreeană (ICBM), testată de Phenian chiar de Ziua Națională a SUA, potrivit

Citeşte şi Phenianul afirmă că racheta lansată poate purta „o focoasă nucleară mare”

Căpitanul Jeff Davis a amintit în acest context de un test efectuat cu succes luna trecută în care un interceptor de rachete din SUA a distrus într-un exercițiu de simulare o rachetă balistică nord-coreeană.

Coreea de Nord a anunțat marți că a testat cu succes pentru prima dată o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), care a zburat pe o traiectorie despre care experți americani au apreciat că poate permite lovirea statului american Alaska.

Phenianul justifică acest program prin amenințarea pe care ar constitui-o pentru existența sa politica Statelor Unite, care au 28.000 de militari desfășurați în Coreea de Sud.