Pentagonul, cu cărțile pe față. Primele dezvăluiri despre OZN-uri: „Prezintă riscuri pentru securitate”

Pentagonul este hotărât să determine originile OZN-urilor, cunoscute și drept „obiecte zburătoare neidentificate" / „fenomene aeriene neidentificate". Afirmația aparține oficialilor de rang înalt ai serviciilor militare din SUA. 

18 mai 2022, 14:49
Pentagonul, cu cărțile pe față. Primele dezvăluiri despre OZN-uri: „Prezintă riscuri pentru securitate”

Afirmațiile lui Ronald Moultrie și Scott Bray, oficiali ai serviciilor militare din Statele Unite, au făcut declarațiile în fața unei comisii de informații a Camerei Reprezentanților, informează Reuters. Este prima audiere publică a Congresului SUA pe marginea acestui subiect, care a născut o mulțime de scenarii film, în special la Hollywood.

Audierea s-a desfășurat la aproape un an de zile de la prezentarea unui raport guvernamental în care au fost anunțate peste 140 de cazuri de OZN-uri, observate de piloți americani. Toate au fost identificate în ultimii 18 ani. Raportul din 2021 este, de fapt, o „evaluare preliminară” de nouă pagini, realizată de Biroul Directorului de Informaţii Naţionale şi un grup operativ condus de Marină.

 

Ce spun oficialii de la Pentagon despre OZN-uri

 

În plus, Scott Bray, director adjunct al informațiilor navale, a declarat că numărul OZN-urilor aflate în atenția Pentagonului a ajuns la 400 de cazuri. Astfel, Pentagonul va urmări îndeaproape cauzele evenimentelor bizare, iar prioritatea experților va rămâne abordarea posibilelor amenințări la securitatea națională.

„Ştim că membrii serviciului nostru s-au confruntat cu fenomene aeriene neidentificate şi, deoarece OZN-urile prezintă potenţiale riscuri pentru siguranţa zborului şi securitatea generală, ne angajăm într-un efort concentrat pentru a le determina originile”, a transmis Moultrie.

Unele OZN-uri rămân neexplicate din cauza lipsei de date, a transmis Bray. În schimb, „există câteva cazuri în care avem mai multe date dar pe care analiza noastră pur şi simplu nu a reuşit să îşi formeze o imagine despre ceea ce s-a întâmplat”, a mai punctat oficialul.

„OZN-urile sunt inexplicabile, este adevărat. Dar sunt reale„, a declarat Andre Carson, președintele comitetului OZN.

 

Declarații controversate ale lui Barack Obama despre OZN-uri

 

Despre extratereștri a vorbit anul trecut și Barack Obama. Fostul președinte a făcut declarații care au stârnit controverse.

„Eu sper ca această cunoaștere a existenței unor extratereștri va consolida sentimentul oamenilor, că ceea ce avem în comun este mai puțin important.

Dar, fără îndoială, atunci ar exista argumente imediate despre asta și noi va trebui să cheltuim mai mulți bani pe sisteme de arme, pentru a ne apăra.

or apărea noi religii. Cine știe ce fel de argumente vor fi (…)”, a declarat fostul președinte democrat, pentru podcastul The Ezra Klein Show.


loading...
Partenerii noștri