Pentru cine a scris Freddie Mercury piesa „Love of my life”. Femeia care i-a fost alături până în clipa morții sau bărbatul pentru care a părăsit-o. „Cel mai prețios heruvim al meu”

Freddie Mercury, o legendă a muzicii, un artist desăvârșit devenit clasic, care hipnotiza publicul la concerte. Omul din spatele scenei a fost însă scindat între două mari iubiri pe care le-a purtat în suflet până la moarte.

29 sept. 2021, 23:14

Freddie Mercury este o legendă a muzicii ultimului secol, iar unul dintre cele mai controversate aspecte ale vieții sale personale a fost orientarea sexuală, fapt pe care artistul a încercat să și-l reprime până când a întâlnit partenerul alături de care a găsit dragoste și împlinire.

Cu toate acestea Freddie a purtat o dragoste și un devotament până la moarte, celei care a fost prima sa iubire, o femeie pe nume Mary Austin.

Scindat între două mari iubiri, la fel de intense, însă diferite prin natura sentimentelor, Freddie a scris în aceea perioadă piesa „Love of my life”. Deși versurile melodiei vorbesc despre destrămarea unei relații, din punct de vedere muzical, acordurile piesei sună ca o pledoarie pentru amintirea iubirii, sub toate formele în care s-a manifestat acest sentiment până în ultima clipă a vieții marelui artist, Freddie Mercury.

„Love of My Life” este o melodie a trupei britanice de rock Queen de pe albumul lor A Night at the Opera din 1975, este o baladă sentimentală, scrisă de Freddie Mercury și care inițial a avut ca linie instrumentală doar o harpă.

După ce Queen a interpretat piesa în America de Sud în 1981, versiunea de pe albumul lor live Live Killers a ajuns pe locul 1 în clasamentul de single-uri din Argentina și Brazilia și a rămas în topurile din ambele țări un an întreg.

Mercury a scris-o mai întâi la pian și la chitară, iar Brian May a rearanjat piesa pentru chitară acustică cu 12 coarde pentru spectacole live. May a contribuit ocazional la partiturile de chitară pentru versiunea originală.

Piesa a fost pentru prima dată interpretată unui public live în timpul turneului News of the World din 1977, iar în timp melodia „Love of my life” a devenit una dintre preferatele fanilor la prestațiile live. În cadrul unui concert, Mercury, care interpreta piesa „Love of my life” a îndreptat microfonul către spectatori și a lăsat publicul să cânte melodia. A fost deosebit de bine primită în timpul concertelor din America de Sud și, ca rezultat, trupa a lansat acolo versiunea live a piesei ca single acolo.

„Cred că este momentul în care ne-am dat seama prima dată că știau „Love of my life”. Nu numai că o știau, dar o cântau. Și nu numai că o cântau, interpretau fiecare cuvânt cu o pasiune care ne-a adus lacrimi în ochi.”, a declarat chitaristul Brian May despre concertele din America de Sud din 1981.

Au existat mai multe zvonuri cu privire la cine a inspirat melodia. O teorie este că este vorba despre Mary Austin, o femeie pe care Freddie a numit-o „soţia mea‟ şi „dragostea vieţii mele” mult timp după ce au încetat să mai formeze un cuplu. Unii, inclusiv managerul John Reid, sunt de părere că a fost scris despre un bărbat pentru care Freddie a părăsit-o pe Mary, mai exact producătorul David Minns.

Freddie a spus odată că nu este vorba de nimeni, dar artistul spune asta despre toate melodiile sale. „Love of my life” a fost lansată pe 21 noiembrie 1975. Freddie și Mary, în acest moment, trăiau împreună și încă un „cuplu”. Ultimii doi ani ai relației au fost dificili și, deși nu au încetat niciodată să se iubească platonic, aspectul romantic al relației s-a deteriorat pe măsură ce Freddie a început să-și accepte orientarea, de aceea există posibilitatea ca piesa „Love of my life” să fie inspirată de David Mins.

John Reid, managerul trupei Queen de la acea vreme, a dezvăluit de fapt că Freddie a mărturisit că piesa a fost într-adevăr scrisă despre David.

Freddie Mercury și David Minns: „Cel mai scump şi preţios heruvim al meu”

Freddie Mercury și Mary s-au despărțit în 1976, iar artistul a început o relație cu producătorul David Minns.

Freddie a dorit ca relația dintre el și David să fie ținută cât mai departe de ochiii publicului, de teama că cei din jur nu îi vor putea accepta orientarea sexuală. Artistul a cumpărat un apartament unde a trăit o vreme alături de partenerul său, David.

Freddie, consumat de dragostea pe care i-o purta lui David Minns, îi trimitea acestuia scrisori și cărți poștale atunci când era plecat în turneu, în care își mărturisea devotamentul.

„Cel mai scump şi preţios heruvim al meu, m-am gândit să mă adun în sfârşit şi să-ţi scriu prima mea scrisoare. Sper că totul va merge bine cu tine. Abia aştept să mă întorc! Te iubesc şi-mi lipseşti nebuneşte! Transmite dragostea mea pentru toţi cei de acasă şi să ai grijă deosebită de tine, dragul meu! Cu multă dragoste şi sărutări!”, scria Freddie Mercury în una dintre scrisorile către iubitul său, David Minns.

Producătorul David Minns avea la rândul său să povestească ceva timp mai târziu despre modul  modul în care s-au întâlnit pentru prima dată.

„Am vorbit despre înregistrările celui de-al patrulea album al Queen, «A Night at the Opera», care erau destul de avansate. Deseori, nu mai spera să-l vadă terminat vreodată, deoarece înregistrările se desfăşurau de mult timp. Abia după trei sau patru săptămâni i-am telefonat. A fost încântat că am sunat‟, mărturisea Minns.

Freddie și Mary Austin: „Ai fi fost soția mea și toate astea ar fi fost oricum ale tale”

Pe de altă parte Freddie a păstrat de-a lungul întregii sale vieți o relație de prietenie și dragoste profundă cu Mary Austin. Ea a fost printre primele persoane care au aflat că Freddie Mercury a fost diagnosticat cu SIDA și i-a fost alături în ultimii ani, îngrijindu-l în ultima fază a bolii, când nu mai vedea bine și nu se mai putea ridica din pat.

Jim Hutton nota în cartea sa „Mercury and Me“, că artistula fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987, puţin după Paşte.

Artistul a murit pe 24 noiembrie 1991, la doar o zi după ce își declarase public diagnosticul, de pneumonie – o complicație ce apărea frecvent în rândul celor care sufereau de SIDA. Mary Austin a intrat, conform dorinței lui, în posesia cenușii, pe care a îngropat-o într-un loc despre care nu a povestit nici până în ziua de astăzi. Mare parte a posesiunilor lui i-au rămas tot lui Mary. Artistul i-a lăsat şi vila sa din Londra, în care locuieşte şi actualmente, estimată la mai mult de 22 de milioane de euro, precum şi o mare parte din avere, care atunci însuma 10 milioane de euro. Această avere include o colecţie de artă şi mobilă ce i-a aparţinut regelui Ludovic al XV-lea. De altfel, toate câştigurile trupei Queen sunt împărţite între cei trei membri ai formaţiei şi Mary Austin, care primeşte în jur de 19% din profituri.

Deși Freddie avea un partener la momentul morții sale, pe Jim Hutton, artistul și-a justificat alegerea de a o lăsa pe ea principală moștenitoare a averii sale astfel: „Ai fi fost soția mea și toate astea ar fi fost oricum ale tale.”