Pentru GRAVIDE: Sfaturi şi presiuni stresante din jurul tău pe care le poţi ignora

Pentru femeile gravide, perioada de 9 luni care le schimbă viaţa este plină de foarte multe emoţii noi şi gânduri care nu le dau pace. Pe de-o parte îşi doresc să savureze această experienţa pe care nu o trăiesc foarte des în viaţa, pe de altă parte sunt nevoite să facă faţă nu doar multor necunoscute dar şi presiunilor anturajului care pare a şti ce e mai bine pentru ele.

24 iul. 2013, 20:22
Pentru GRAVIDE: Sfaturi şi presiuni stresante din jurul tău pe care le poţi ignora

Parintii, vecinii, colegii, prietenii, rudele si alte cunostinte ocazionale sunt cu ochii pe femeile gravide si se simt datori fie sa dea sfaturi pretioase fie, in caz ca tac, sa creeze o stare de asteptare din pricina preconceptiilor pe care le au cu privire la ce trebuie, ce nu trebuie, ce e mai bine sau nu sa faca o femeie insarcinata.

Cel mai important lucru de urmarit in sarcina este eliminarea oricarei forme de stres cu putinta. Daca esti o viitoare mamica, renunta la a te stradui sa „dai bine” in ochii lui x sau y, sa respecti cele „n” indicatii pretioase pe care toti din jur ti le dau, pentru ca, nu-i asa?, toata lumea se pricepe la sarcini si la copii mici.

Vrei sa cumperi cel mai smecher carucior de copil

In parc, cand mamicile ies cu copiii la plimbare, parca ar fi competitie de carucioare care mai de care mai dotate, mai pline de figuri si mai scumpe. Vechiul si clasicul carut pentru copil mic a fost acum inlocuit cu modele ce par masinarii ultima generatie ce promit marea cu sarea, performante fantastice pentru tine si micutul tau nou-nascut. Daca ai sume fabuloase de dat pe carucior doar ca sa impresionezi, sa dai bine ori sa fii laudata de cei din jur ca esti o mama grozava pentru ca esti dotata cu carut ultima generatie, mergi inainte si cumpara-ti. Insa, la modul realist, ce ai nevoie este un carut pe care sa il poti folosi din prima zi de viata a copilului, care sa se plieze bine si rapid si care sa iti tina copilul in siguranta. Il poti lua de la second hand sau de la o mamica careia nu ii mai trebuie, deci nu te stresa cu a prospecta nesfarsite randuri de optiuni.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro