Penurie alimentară GRAVĂ în Nigeria, din cauza violenţelor comise de gruparea Boko Haram

O oficialitate a ONU trage smnalul de alarmă privind penuria alimentară gravă din nord-estul Nigeriei, provocată de recentele violenţe ale grupării teroriste Boko Haram.

21 mart. 2015, 12:39
Penurie alimentară GRAVĂ în Nigeria, din cauza violenţelor comise de gruparea Boko Haram

Din cauza acestor violenţe,ajutoarele umanitare atât de necesare populaţiei nu mai ajung în zonele defavorizate, unde s-a instalat o gravă penurie alimentară.

‘Suferințele pe care noi le vedem sunt teribile’, a declarat Robert Piper, secretar general adjunct al Națiunilor Unite și coordonator umanitar regional pentru Sahel, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Piper mai spune că nevoile umanitare din Nigeria sunt enorme și că, pentru acest an, acestea se ridică la un miliard de dolari (922 milioane de euro). De asemenea, nivelul de malnutriție în rândul copiilor strămutați este dramatic.

Citeşte şi 36 de localităţi au fost recucerite de la Boko Haram, în Nigeria

În pofida acestei situații, ONU speră să creeze în decurs de două săptămâni un ‘culoar umanitar aerian’ pentru a facilita accesul în nord-estul Nigeriei.

Începând din 2009, insurecția islamistă și represiunea acesteia de către forțele nigeriene au făcut peste 13.000 de morți și peste 1,5 milioane de persoane strămutate.