PERCHEZIŢII de amploare în Timiş la o grupare care falsifica euro. Jurnalişti atacaţi cu pietre

Publicat: Joi, 16 Aprilie 2015 07:23 // Actualizat: Joi, 16 Aprilie 2015 09:50 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat, joi, un număr de 46 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate. O echipă a România TV care a mers să filmeze la locul percheziţiilor a fost atacată cu pietre de persoanele verificate.

Există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2014 şi până în prezent, pe raza judeţului Timiş, a acţionat un grup infracţional organizat constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 50 euro.

Din investigaţiile efectuate s-a reţinut că bancnotele falsificate au fost obţinute de către o parte dintre membrii grupării, pe o filieră de contrafacere a bancnotelor, cu conexiuni în Italia.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au furnizat sute de mii de bancnote falsificate unor persoane de încredere care au aderat la grupul infracţional organizat şi care, la rândul lor, le-au pus în circulaţie în mod direct ori prin intermediul unor „săgeţi".

Modul de operare a constat în iniţierea unor relaţii comerciale de mică amploare, care le-a permis plata în numerar, cu bancnotele falsificate, în diferite modalităţi:

- prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil, în special telefoane mobile şi autoturisme;

- prin cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde membrii grupării au invocat faptul că au asupra lor numai bancnote euro apelând la comercianţi pentru a le accepta plata în valută.

- prin schimburi valutare către persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/euro propus de către suspecţi;

- prin plăţi către taximetrişti pentru cursele efectuate de către suspecţi.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 60 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi S.I.I.P.I. Timişoara. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Timiş, Serviciului Operaţiuni Speciale şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

O echipă de jurnalişti România TV care a mers la locul percheziţiilor a fost atacată cu pietre şi cu găleţi de apă de cei verificaţi. Membrii reţelei au devenit violenţi cu jurnaliştii, le-au adresat injurii, au aruncat cu apă spre ei şi au încercat să spargă camera de filmat. Jandarmii, în ciuda eforturilor de a-i calma, nu i-au putut potoli pe scandalagii.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
DIICOT euro falsificare bani percheziţii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 10:28
...judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat, Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
16 apr 07:54
...de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat, Citește mai departe…   ...
16 apr 07:40
...a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliție … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
16 apr 07:40
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.7216
RON
23 Aug
noapte 20 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H