Percheziţii de amploare în Capitală şi Ilfov la suspecţi de contrabandă cu ţigări

Polițiștii bucureșteni au efectuat, joi, 18 percheziții domiciliare, 13 persoane fiind duse la Secția 19 pentru verificări și continuarea cercetărilor într-un dosar privind comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

04 iun. 2015, 06:35
Percheziţii de amploare în Capitală şi Ilfov la suspecţi de contrabandă cu ţigări

Cei peste 100 de polițiști angrenați în această acțiune au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară în București și în județul Ilfov și au pus în executare 10 de mandate de aducere, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe într-un dosar de evaziune fiscală

În urma documentării activității infracționale efectuată în perioada martie — iunie, judiciariștii Secției 19 Poliție au stabilit că persoanele în cauză comercializau țigări provenite din contrabandă, în mai multe piețe din sectorul 5 și în zonele adiacente acestora. Țigările erau aduse în țară din Republica Moldova, Ucraina și Turcia.

„În urma acestei acțiuni, au fost identificate 92.000 de țigarete de contrabandă, 20 de litri de alcool etilic și suma de 700 de euro, întreaga cantitate de bunuri fiind ridicată în vederea confiscării. Totodată, au fost conduse la sediul secției de poliție 13 persoane pentru verificări și continuarea cercetărilor. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la suma de aproximativ 40.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Citeşte şi: Percheziţii DNA în Bucureşti şi 4 judeţe în legătură cu un program de reabilitare şcoli

Acțiunea, care s-a desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române.