Percheziţii la Romatsa. Şase persoane, printre care şi un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, duse la audieri

Şase persoane, printre care şi un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, au fost duse la audieri marţi seară, în urma unor percheziţii desfăşurate la Romatsa într-un dosar vizând externalizarea serviciilor de asistenţă juridică.

29 ian. 2019, 16:06
Percheziţii la Romatsa. Şase persoane, printre care şi un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, duse la audieri

„Astăzi, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziţie la sediul unei regii autonome, din municipiul Bucureşti. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative. În urma acestei activităţi, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistenţă juridică”, anunţă IGPR.

De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost duse şase persoane, pentru audieri.

Conform G4media, regia autonomă la care au avut loc percheziţii este Romatsa, iar vizate ar fi contractele de consultanţă juridică încheiate de Regia de control a traficului aerian în perioada 2013-2017.

Printre cele şase persoane care au ajuns la audieri se află şi actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, care a condus în perioada respectivă Departamentul juridic al Romatsa, precum şi fostul director Romatsa Valentin Cimpuieru.

Dragoş Titea confirmă că a fost audiat în acest dosar.

„Având în vedere articolele apărute în media, în ultimele ore, cu privire la persoana mea și calitatea pe care o am în Ministerul Transporturilor și ca reprezentant al Guvernului României, pentru buna și corecta informare a opiniei publice, dar și a tuturor celor interesați, fac următoarele precizări:

Astăzi, am fost invitat de către organele de specialitate ale statului, care au desfășurat o activitate specifică la sediul Romatsa, să merg (în cursul zilei de azi sau mâine) să dau o declarație în respectiva speță.

Subliniez faptul că am mers de bună voie la sediul organelor de cercetare penală, de îndată ce am fost chemat. Am acordat și voi acorda tot sprijinul anchetatorilor cu privire la solicitările dânșilor.

În perioada la care fac referire organele de anchetă, aveam raporturile de muncă suspendate cu Romatsa.

Întăresc ideea că voi colabora cu anchetatorii ori de câte ori voi fi solicitat și voi da curs oricărei invitații pe care o voi primi de la aceștia”, a scris Titea.