Percheziţii: armă neletală şi electrocasnice provenite din infracţiuni, identificate de poliţişti

O armă neletală, bunuri electronice şi electrocasnice, precum şi obiecte de mobilier susceptibile că ar proveni din infracţiuni au fost identificate de poliţiştii din Alba în urma a 20 de percheziţii desfăşurate sâmbătă în vederea documentării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit Agerpres.

06 dec. 2014, 13:42
Percheziţii: armă neletală şi electrocasnice provenite din infracţiuni, identificate de poliţişti

În urma acţiunii oamenilor legii, au fost identificate obiecte de uz casnic, aparatură electronică şi electrocasnică, precum şi obiecte de mobilier care se pare că au fost dobândite în mod fraudulos. De la locuinţa uneia dintre persoanele din Alba Iulia au fost ridicate mai multe mijloace de probă, precum şi o armă neletală, cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, deţinută în mod ilegal, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, au fost identificate 20 din cele 21 de persoane vizate, iar acestea au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi luarea măsurilor legale. Cele 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, sunt bănuite că au întocmit în fals adeverinţe de venit pe care apoi le-au folosit pentru obţinerea de credite de consum, iar sumele de bani astfel obţinute le-au fost folosite pentru achiziţionarea de produse. Din probele administrate până în prezent în cauză rezultă că activitatea infracţională s-a realizat începând cu luna iulie, iar valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 76.000 de lei.

Poliţişti din cadrul IPJ Alba au efectuat, sâmbătă dimineaţa, simultan douăzeci de percheziţii pe raza municipiilor Alba Iulia (17) şi Sebeş (1), a oraşului Zlatna (1) şi a comunei Mihalţ (1). Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.