Două campioane naţionale la karate, implicate într-o reţea de trafic de droguri şi migranţi

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineaţa, 13 percheziţii la o reţea din care fac parte şi două campioane la arte marţiale. Gruparea aducea migranţi irakieni, iraniei şi sirieni, contra sumei de 7.000 de euro pentru fiecare persoană. Ca să aducă ilegal migranţii, membrii reţelei foloseau maşinile unor persoane cu handicap. În plus, ei vindeau şi heroină.

06 aug. 2014, 07:19
Două campioane naţionale la karate, implicate într-o reţea de trafic de droguri şi migranţi

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri 13 percheziţii în mai multe judeţe, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unei grupări de traficanţi cu migranţi de origine kurdă, iar printre suspecţi se află şi două campioane naţionale de arte marţiale din Arad, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Din primele informaţii reiese că gruparea trafica migranţi de origine kurdă din Irak, Iran şi Siria, care aveau legături şi cu grupări teroriste.

Citeşte şi Percheziţii în Constanţa la persoane care deţineau şi comercializau canabis

Migranţii erau transportaţi cu autocare sau autocamioane de marfă, printre cutii sau paleţi, iar preţul cerut de grupare era de 7.000 – 8.000 de euro de persoană. Una dintre campioanele de arte marţiale se folosea la transportul migranţilor de o maşină special modificată, condusă de o persoană cu dizabilităţi, ea având o fundaţie pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi.

Anchetatorii au monitorizat mai mult timp această grupare, având informaţii că membrii săi se ocupau cu traficul de ţigări sau heroină.

Mai multe persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri. Unul dintre suspecţii de trafic de droguri şi de persoane a făcut scandal în faţa Parchetului, pe motiv că este nevinovat. Bărbatului, de cetăţenie turcă, i s-a făcut rău şi a fost luat de ambulanţă.

„Nu ştiu de ce am venit aici, asta nu ştiu. Am probleme cu inima, am făcut o criză”, a spus bărbatul.

Citeşte şi Droguri ascunse într-un pachet cu biscuiţi. Poliţiştii au confiscat aproape un kilogram de haşiş