Percheziţii de amploare într-un dosar privind emiterea de cărţi de identitate. La o adresă figurau 119 persoane

Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2020 09:51 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2020 09:51 // Sursa: romaniatv.net

Cinci percheziţii au avut loc miercuri dimineaţă, în judeţul Ialomiţa. Mai mulţi funcţionari sunt acuzaţi că au luat mită pentru a emite acte de identitate pe baza unor acte şi fotografii transmise electronic, fără ca deţinătorii acestora să se prezinte personal .Mai mult, au înscris în documentele de identitate domiciili sau reşedinţe fără ca proprietarii acestora să fie informaţi, ajungându-se astfel ca la o adresă din municipiul Feteşti să figureze 119 persoane.

Foto: promptmedia.ro

"Astăzi, 24 iunie 2020, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza Judeţului Ialomiţa şi au pus în executare 5 mandate de aducere emise pe numele a cinci persoane suspecte în cauză, funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Feteşti şi Biroul Registru Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Feteşti, respectiv o persoană fără calitate specială, care a acţionat în calitate de intermediar, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, complicitate la dare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual şi acces ilegal la un sistem informatic. cu aceeaşi ocazie, au fost puse în executare două ordonanţe de ridicare a unor documente şi înscrisuri de la două instituţii publice, respectiv Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Feteşti şi Biroul Registru Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Feteşti". anunţă poliţia.

Conform sursei citate, în perioada iunie – octombrie 2019, cei patru funcţionari publici au pretins, primit sau au acceptat promisiunea primirii unor sume de bani în lei şi valută ori alte foloase, din partea unor persoane fizice interesate de obţinerea cărţilor de identitate, a căror valabilitate a expirat, ori ca urmare a schimbării domiciliului, stabilirea reşedinţei, pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate.

"În multe astfel de situaţii au existat cazuri când solicitanţii eliberării cărţilor de identitate nu s-au prezentat personal la ghişeul S.P.C.L.E.P. Feteşti, pentru a semna în prezenţa funcţionarului public cererea pentru eliberarea actului de identitate, persoanele interesate aflându-se în străinătate şi nu în Municipiul Feteşti, iar fotografiile ce urmau a fi alocate cărţilor de identitate au fost transmise în format electronic, prin canale de comunicare de tip whatsapp sau facebook unor intermediari, care aveau influenţă asupra funcţionarilor şi care acţionau în interesul acestor persoane, în schimbul unui comision, reprezentând preţul traficului de influenţă. Fotografiile astfel transmise erau prelucrate de funcţionarii publici prin intermediul calculatorului destinat obţinerii de fotografii, pentru a crea o aparenţă de legalitate că respectivele fotografii erau efectuate la sediul S.P.C.L.E.P. Feteşti asupra solicitantului cărţii de identitate", afirmă poliţiştii.

De cele mai multe ori, a rezultat că unele cărţi de identitate au fost emise doar în baza unor copii ale documentelor necesare, pentru că solicitanţii aflaţi în străinătate nu le mai deţineau, iar respectivele copii erau extrase chiar din arhiva S.P.C.L.E.P. Feteşti.

Au mai fost identificate situaţii în care au fost stabilite domicilii sau reşedinţe fără ca proprietarul spaţiului locativ să aibă cunoştinţă despre respectiva procedură derulată la S.P.C.L.E.P. Feteşti şi, cu atât mai mult, ca acesta să îşi dea consimţământul scris că este de acord ca solicitantul respectiv să îşi stabilească domiciliu/reşedinţa la adresa proprietăţii sale. Astfel, cu titlu de exemplu, la o adresa situată în municipiul Feteşti, figurează cu domiciliu un număr de 119 persoane, iar la o altă adresă din aceeaşi localitate, figurează un număr de 32 persoane.

Citeşte şi Percheziţii de amploare la persoane bănuite de furt de energie electrică

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
percheziţii perchezitii fetesti perchezitii ialomita
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H