Afaceristul Nelu Iordache, ridicat de mascaţi şi dus la audieri. Percheziţii DIICOT în Bucureşti şi cinci judeţe

Procurorii DIICOT efectuează, joi, 37 de percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe. Mai multe persoane au fost duse la audieri, printre care şi omul de afaceri Nelu Iordache, care este bănuit de spălare de bani şi evaziune fiscală, potrivit România TV.

21 apr. 2016, 05:23
Afaceristul Nelu Iordache, ridicat de mascaţi şi dus la audieri. Percheziţii DIICOT în Bucureşti şi cinci judeţe

DIICOT efectuează, joi, percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Argeş, Galaţi, Călăraşi şi Giurgiu. Sunt vizaţi 34 de suspecţi, între care şi omul de afaceri Nelu Iordache, patronul firmei Romstrade.

Potrivit anchetatorilor, începând cu 2011, firma City Cons SRL a cumpărat, de la persoane vătămate, cantităţi mari de piatră sau alte bunuri, introducând la plată file de cec fără acoperire. Mărfurile şi serviciile astfel achiziţionate de City Cons erau livrate către diverşi beneficiari, în special firmele Impresa Pizzarotti şi SC Romstrade SRL, prin intermediul altor două firme, la preţuri mult mai mici decât cele de achiziţie, mai susţin procurorii.

Nelu Iordache a fost ridicat de mascaţi, joi dimineaţă, şi dus la audieri, la DIICOT. El este suspectat de spălare de bani şi evaziune fiscală.  „Am fost martor citat în dosar. Este o chestiune veche din 2011„, a declarat Nelu Iordache când a fost luat de mascaţi de acasă şi dus la DIICOT.

Prejudiciul în acest caz este de peste 13 milioane de lei.