Percheziţii DIICOT la Slatina în cazul unei grupări specializate în comerţul cu lingouri de aluminiu

Procurorii DIICOT  Olt au efectuat, marți, cinci percheziții pe raza municipiului Slatina, la domiciliile unor persoane și sediile unor firme, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu lingouri de aluminiu.

21 iun. 2016, 09:57
Percheziţii DIICOT la Slatina în cazul unei grupări specializate în comerţul cu lingouri de aluminiu

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Olt vor fi aduse pentru audieri 23 de persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2008 — 2013, suspectul P.C., administrator al unei societăți comerciale din Slatina, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, administratori ai unor firme având un comportament de tip fantomă.

„În perioada menționată, suspectul a înregistrat în evidența contabilă a societății, facturi fiscale în valoare de 12.600.000 lei, eliberate de către 13 societăți comerciale de tip fantomă, administrate de membrii grupului, prin care s-a atestat în mod fictiv achiziționarea de lingouri de aluminiu, în scopul de a crea aparența de legalitate a aprovizionărilor efectuate de către acesta, prin modalități ilicite. Sumele de bani erau retrase de suspecți în numerar din conturile societăților comerciale, iar ulterior erau restituite liderului grupului infracțional„, susțin anchetatorii.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de peste 7,7 milioane lei.

Acțiunea s-a desfășurat împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt și cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, precum și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Slatina și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale — IPJ Olt.