Percheziţii DNA în Bucureşti şi 4 judeţe în legătură cu un program de reabilitare şcoli

Procurorii DNA au descins miercuri în Bucureşti şi alte 4 municipii în legătură cu o anchetă care vizează un program de reabilitare școli din perioada 2011 - 2012 cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții.

03 iun. 2015, 05:47
Percheziţii DNA în Bucureşti şi 4 judeţe în legătură cu un program de reabilitare şcoli

Se fac verificări în cazul unor oameni de afaceri, câștigători ai licitațiilor, și coordonatorii de proiecte de la nivel județean și regional.

CITEŞTE ŞI: Soţul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscală, ridicat de DIICOT

Procurorii DNA efectuează, miercuri, percheziții în 7 locații la firme și domiciliile unor persoane, situate în municipiile Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Piatra Neamț și București.

Procurorii DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție şi asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011-2012.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii vizează contracte de renovare a şcolilor, finanţate prin intermediul Băncii Europeane pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.