Percheziţii DNA la primăria Lugoj legate de un dosar de achiziţii publice

Procurorii DNA au descins marți, la sediul Primăriei Lugoj. Ancheta vizează mai multe contracte de achiziții publice şi executarea unor lucrări. Oamenii legii verifică legalitatea documentelor de la mai multe lucrări de investiții, derulate în perioada 2010-2014. Printre acestea se află cinematograful din Lugoj, piața, ștrandul, bazinul acoperit, podul și reabilitarea mai multor clădiri. 

03 mart. 2015, 12:15
Percheziţii DNA la primăria Lugoj legate de un dosar de achiziţii publice

Printre birourile percheziționate se află și biroul primarului Francisc Boldea (PSD). Anchetatorii verifică mai multe contracte de achiziții publice, dar și modul în care au fost executate lucrări în oraș.

Una din lucrările cu probleme vizează inclusiv societatea Meridian 22, cu unic acționar Consiliul Local Municipal. Primăria Lugoj şi societăţile Capa Instal şi Meridian 22 sunt părţi într-o afacere de peste 600.000 de lei, pentru lucrări edilitare, scrie redesteptarea.ro

Citeşte şi: Percheziţii la Primăria Ploieşti. Primarul Iulian Bădescu, adus la DNA pentru audieri

Săptămâna trecută, nouă angajați ai Primăriei Lugoj, majoritatea din Biroul Investiții, au fost chemați la sediul DNA Timișoara, unde au dat declarații în calitate de martori.

Conform unor surse judiciare, a fost deja începută urmărirea penală în acest caz, însă nu pe numele unei persoane anume, iar primarul Francisc Boldea și alți câțiva angajați urmează să fie audiați de procurorii DNA din Timișoara în acest caz.