Percheziţii DNA la sediul Consiliului Judeţean Iaşi. Sunt verificate contractele pentru deszăpezire şi asfaltare

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi şi la Direcţia Judeţeană de Drumuri, preşedintele CJ, Maricel Popa, spunând că anchetatorii verifică contractele de atribuire a lucrărilor de deszăpezire şi de asfaltare a unor drumuri.

16 mai 2017, 05:35
Percheziţii DNA la sediul Consiliului Judeţean Iaşi. Sunt verificate contractele pentru deszăpezire şi asfaltare

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a declarat pentru News.ro că ancheta ar viza modul în care au fost făcute lucrările de asfaltare la drumul judeţean Gropniţa-Movileni, în cazul căruia ar fi fost făcută o plângere a CJ la DNA, în toamna anului trecut. De asemenea, ar fi verificat şi contractul pentru refacerea drumului Iaşi-Ţibăneşti.

Maricel Popa a spus că aceste contracte au fost încheiate de vechea conducere a Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene, al cărei director, Daniel Minciună, a decedat în urmă cu două luni.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a mai susţinut că anchetatorii au cerut şi documente legate de atribuirea lucrărilor de deszăpezire pentru perioada 2016-2017.

Maricel Popa, care este preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi, se află la conducerea CJ Iaşi din iunie 2016.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar se fac cercetări pentru infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar pecheziţiile au loc la 15 adrese, inclusiv la societăţi comerciale.