Percheziții în Bihor și Satu Mare într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă. Peste 2.000 de certificate de vaccinare au fost falsificate

Percheziţii de amploare au loc marţi dimineaţă, în judeţele Bihor şi Satu Mare, inclusiv la Vama Petea, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid. Există suspiciunea că s-ar fi eliberat peste 2.000 de certificate false, în cazul unor persoane care s-au vaccinat la chiuvetă.

16 nov. 2021, 11:35
Percheziții în Bihor și Satu Mare într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă. Peste 2.000 de certificate de vaccinare au fost falsificate

Percheziții în Bihor și Satu Mare într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

„Sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este  sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a anunţat DNA.

Cercetările au pornit de la pacienți cu COVID-19 care au recunoscut că deşi aveau certificate de vaccinare, nu se imunizaseră contra virusului SARS-COV 2. Există suspiciunea că s-ar fi eliberat peste 2.000 de certificate false. Între suspecţi sunt şi mai mulţi funcţionari publici.