Percheziţii în Bucureşti la suspecţi de contrabandă cu ţigări din Ucraina şi Serbia

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor efectuează, joi, zece percheziţii în Bucureşti la domiciliile şi depozitele unor suspecţi de contrabandă cu ţigări din Ucraina şi Serbia. Prejudiciul se ridică la o valoare de peste 200.000 de euro, precizează Poliţia Română.

14 mart. 2013, 07:01
Percheziţii în Bucureşti la suspecţi de contrabandă cu ţigări din Ucraina şi Serbia

În dosarul evaziunii fiscale sunt acuzate opt persoane care, după ce achiziţionau ţigările din Ucraina şi Serbia, le vindeau în pieţele din România, dar şi în târguri şi zone cu vad comercial.

Ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în urma activităţilor de investigare şi cercetare desfăşurate pe parcursul a patru luni, au documentat activitatea infracţională a opt persoane suspectate de depozitarea, distribuirea şi comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Suspecţii vor fi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat se vor lua măsurile legale ce se impun.

Prejudiciul stabilit până în prezent, prin comiterea acestor infracţiuni, este de peste 200.000 de euro.