Percheziţii în Bucureşti, Olt şi Ilfov. Au furat şapte ani dintr-o firmă, peste un milion de euro

Poliţiştii au făcut, luni, patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Olt şi Ilfov, într-un dosar de delapidare, înşelăciune şi fals în înscrisuri. Angajata unei firme este bănuită că, din 2011, ar fi sustras bani din firmă sub pretextul existenţei unor plăţi restante către bugetul de stat. Prejudiciul este estimat la 6 milioane de lei.

11 mart. 2019, 14:33
Percheziţii în Bucureşti, Olt şi Ilfov. Au furat şapte ani dintr-o firmă, peste un milion de euro

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Olt şi Ilfov, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată„, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţei Române.

Potrivit acestora, în perioada 2011-2018, o angajată a unei firme ar fi sustras, în mod repetat, sume mari de bani din patrimoniul societăţii, inducând în eroare pe administratorul firmei, cu privire la existenţa unor plăţi restante către bugetul de stat.

Totodată, ar fi efectuat plăţi în conturi pe care le-ar fi prezentat ca fiind ale unor executori judecătoreşti, în realitate fiind transferaţi bani către membrii familiei sale.

De asemenea, femeia ar fi sustras bani din conturile societăţii şi ar fi efectuat plăţi supraevaluate pentru serviciile de transport efectuate de o societate comercială, ar fi ridicat bani, sub forma avansurilor spre decontare şi ar fi efectuat alte plăţi din contul societăţii pentru stingerea unor datorii personale, înregistrate la societăţi de recuperări creanţe.

Prejudiciul stabilit până în prezent se ridică la 6.000.000 de lei.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


loading...
Partenerii noștri