Percheziţii privind lucrări la Spitalul Obregia. Şeful ANL, acuzat de fraudă de 5 mil. de lei

Şeful ANL, George Marcu, se numără printre membrii unei grupări acuzate de infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, informează România TV. Prejudiciul creat este estimat la 5,2 milioane de lei.

11 mart. 2013, 08:24
Percheziţii privind lucrări la Spitalul Obregia. Şeful ANL, acuzat de fraudă de 5 mil. de lei

George Marcu este suspectat că, în perioada în care conducea Spitalul Alexandru Obregia, a făcut contracte cu statul în familie.

Polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. efectuează șapte percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unui grup infracţional constituit din șapte persoane, specializat în infracţiuni în domeniul achizițiilor publice.

Cincisprezece persoane sunt vizate de anchetă, acestea urmând să fie audiate la sediul IGPR.

Membrii grupării sunt suspectați că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii. Potrivit unui comunicat al IGPR, lucrările respective au fost supraevaluate, iar apoi au fost urmate de înregistrarea unor cheltuieli fictive şi de cesionarea societăţilor prestatoare către terți în vederea împiedicării verificărilor fiscale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3.800.000 lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.