Percheziţii în Capitală. Mai multe persoane sunt bănuite de infracţiuni cu violenţă şi distrugere

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 4, au efectuat joi șapte percheziții domiciliare în Capitală, șase persoane fiind aduse la audieri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de loviri și alte violențe, vătămare corporală, distrugere, favorizarea infractorului și mărturie mincinoasă care are legătură cu clanul Sportivilor.

18 feb. 2016, 13:06
Percheziţii în Capitală. Mai multe persoane sunt bănuite de infracţiuni cu violenţă şi distrugere

„A fost un conflict spontan cu unul dintre bănuiți la începutul lunii iulie 2015, în urma căruia s-a depus o plângere la Secția 16 Poliție, dar pentru a se retrage plângerea au fost exercitate anumite presiuni din partea unor tineri care au legătură cu clanul Sportivilor. Au fost exercitate diverse presiuni și diversiuni asupra celor păgubiți, au fost depuse mai multe plângeri și s-au făcut anchete în diverse cauze. Unul dintre cei care au exercitat presiuni este fratele lui Mircea Emil Băluș, alias Mircea Nebunu, șeful clanului Sportivilor”, au declarat pentru AGERPRES reprezentanți ai Poliției Capitalei.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, în urma documentării activității infracționale a rezultat faptul că, în perioada iulie — octombrie 2015, bănuiții au exercitat diverse acte de violență și intimidare asupra părților vătămate, precum și de distrugere a autoturismelor personale, cu scopul de a le determina să își retragă plângerile penale depuse împotriva acestora.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale — Sector 4.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.