Percheziţii în Capitală şi în alte două judeţe. Vizate sunt mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii fac percheziţii, marţi dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Argeş, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul comerţului cu piese auto şi accesorii, persoanele vizate fiind suspectate că au înregistrat fictiv achiziţii în valoare de aproximativ 3,3 milioane de euro, de la fime "fantomă".

20 feb. 2018, 05:59
Percheziţii în Capitală şi în alte două judeţe. Vizate sunt mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Argeş, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului cu piese auto şi accesorii.

Anchetatorii spun că în perioada 2015 – 2016 suspecţii au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 3.300.000 de lei, de la firme „fantomă”, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 700.000 de lei, suma supusă procesului de spălare a banilor fiind de 1.300.000 de lei, conform Poliţiei Capitalei.

Persoanele vizate vor fi duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

Citeşte şi Percheziţii în Olt şi în Dâmboviţa, prejudiciu de 4 milioane de lei într-un dosar de evaziune fiscală