Percheziţii în dosarul furturilor de produse petroliere şi braconaj cinegetic din Prahova

Poliţiştii prahoveni efectuează miercuri zece percheziţii la membrii unei grupări specializate în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic. Zece persoane urmează a fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

06 aug. 2014, 06:32
Percheziţii în dosarul furturilor de produse petroliere şi braconaj cinegetic din Prahova

Percheziţiile au loc în comunele Brazi, Bărcăneşti şi Tinosu, judeţul Prahova, şi în judeţul Ialomiţa. În acelaşi dosar s-au mai făcut percheziţii la data de 30 iulie.

Conform unui comunicat al IGPR, membrii grupării infracţionale specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic acţionau în judeţul Prahova, precum şi în judeţele limitrofe.

„Din cercetări a rezultat faptul că membrii grupării infracţionale ar fi comis şi un furt dintr-o societate comercială din judeţul Prahova. Poliţiştii urmăresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum şi a zece persoane, dintre care patru bănuite în cauză, pentru a fi conduse la sediul IPJ Prahova, în vederea continuării cercetărilor”, se precizează în comunicat.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 100.000 de lei.

La aceste percheziţii participă şi jandarmi.

La 30 iulie, poliţiştii au făcut 15 percheziţii în acest dosar, dintre care 13 s-au desfăşurat în comunele Bărcăneşti, Brazi şi Sângeru, judeţul Prahova, iar două în judeţul Ilfov. Anchetatorii au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere, instrumente de braconat, produse din carne, folosite pentru probarea activităţii infracţionale. De asemenea, s-a dispus sechestru asigurător asupra a două autoutilitare.

Citeşte şi Percheziţii la o grupare specializată în furturi de produse petroliere din conducte şi braconaj cinegetic