Percheziţii în Iaşi, la suspecţi de înşelăciune cu pachete turistice. Cinci persoane, duse la audieri

Poliţiştii bucureşteni au făcut vineri dimineaţă patru percheziţii în municipiul Iaşi şi au pus în executare cinci mandate de aducere într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune cu pachete turistice, prin intermediul unui site de internet, informează Poliţia Capitalei.

11 ian. 2014, 07:27
Percheziţii în Iaşi, la suspecţi de înşelăciune cu pachete turistice. Cinci persoane, duse la audieri

UPDATE: Cinci persoane suspectate de înşelăciuni pe internet cu pachete turistice, după ce au copiat site-ul unei companii de turism din Bucureşti, au fost ridicate în urma unor percheziţii făcute în Iaşi, informează Poliţia Capitalei.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au depistat şi condus la sediul unităţii de poliţie cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei. De asemenea, au ridicat mai multe carduri bancare şi telefoane mobile, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite de suspecţi în comiterea faptelor de natură penală.

Acţiunea poliţiştilor Capitalei survine în urma sesizării făcute la data de 21 iunie 2013 de o companie de turism, cu sediul social în Bucureşti, cu privire la comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, fapte privind mărcile şi indicaţiile geografice, precum şi a infracţiunii de înşelăciune, prin utilizarea în mod fraudulos a unui site de internet asemănător cu cel al companiei de turism.

Totodată, în cursul lunii iulie 2013, Poliţia Capitalei a fost sesizată de mai multe persoane fizice şi juridice cu privire la achiziţionarea de pachete turistice în afara ţării, prin intermediul unui site de internet, iar după discuţii telefonice sau prin intermediul poştei electronice cu suspecţii şi achitarea contravalorii călătoriilor în diverse conturi bancare, persoanele respective nu au mai fost contactate şi nici nu au mai putut lua legătura cu aceştia.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Capitalei au reuşit identificarea membrilor grupului, compus din cinci persoane, care ar fi indus în eroare mai multe părţi vătămate şi ar fi folosit un site contrafăcut având culorile şi elementele grafice similare unui site original de turism.

Prin comiterea faptelor de natură penală, membrii grupului ar fi adus un prejudiciu în dauna părţilor vătămate, de aproximativ 40.000 de lei.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.