PERCHEZIŢII în judeţul Iaşi la suspecţi de EVAZIUNE FISCALĂ. Opt persoane, duse la audieri

15 persoane din judeţul Iaşi, între care şi fiica bulibaşei Ferdinand Stănescu, sunt cercetate în cazul evaziunii fiscale de aproximativ 13 milioane de lei, opt dintre suspecţi fiind duşi la audieri în urma percheziţiilor din localităţile ieşene Ciurea şi Grajduri.

13 aug. 2013, 05:43
PERCHEZIŢII în judeţul Iaşi la suspecţi de EVAZIUNE FISCALĂ. Opt persoane, duse la audieri

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi au descins, marţi dimineaţă, la locuinţele a 15 persoane din localităţile ieşene Ciurea şi Grajduri, fiind vizată activitatea mai multor firme deţinute de acestea, care ar fi derulat activităţi fictive cu scopul fraudării statului, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Iaşi, în urma percheziţiilor, opt persoane au fost duse la audieri, fiind, de asemenea, ridicate trei arme albe, documente contabile, precum şi 17.000 de lei.

„În perioada 2010 – 2012, 15 persoane sunt suspectate că au înregistrat în actele contabile cheltuieli care au avut la bază operaţiuni fictive, cu scopul de a diminua masa impozabilă şi a compensa TVA-ul. În urma acestor activităţi s-a creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 13 milioane de lei. Au fost întocmite zece dosare penale”, se arată în comunicatul citat.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că între cele 15 persoane cercetate în acest caz se află şi fiica bulibaşei din localitatea Grajduri, Ferdinand Stănescu.

Întrebat de jurnalişti despre percheziţii, Ferdinand Stănescu a afirmat că „totul este o rutină”.

Potrivit Poliţiei Judeţene Iaşi, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.