Percheziţii în judeţul Timiş la traficanţi de ecstasy şi cocaină

Procurorii DIICOT Timișoara, împreună cu ofițeri de poliție judiciară, au efectuat 16 percheziții domiciliare în județul Timiș într-un dosar privind un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri de mare risc - ecstasy și cocaină.

20 ian. 2016, 10:05
Percheziţii în judeţul Timiş la traficanţi de ecstasy şi cocaină

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului infracțional au deținut pentru consum propriu și au comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor de pe raza municipiului Timișoara, cu sume cuprinse între 60 și 80 lei comprimatul ecstasy, 450 lei — 500 lei gramul de cocaină și 50-80 lei gramul de cannabis”, se arată într-un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Acțiunea a fost realizată cu ajutorul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Din cercetări a reieșit că cei patru membri ai grupării infracționale, cu vârste cuprinse între 25 și 51 de ani, ar fi aprovizionat și intermediat tranzacții de cocaină, cannabis, comprimate de ecstasy și produse cu efecte psihoactive în Timișoara, în mediile frecventate de tineri (cluburi, discoteci, cafe-baruri)”, informează IGPR.

Pentru distribuirea drogurilor la nivel stradal, membrii grupării ar fi folosit intermediari, polițiștii reușind identificarea a nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 37 de ani.

„Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere și 20 de citații, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri și dispunerea măsurilor legale”, se arată în comunicat.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și al jandarmilor.