Percheziții în județul Timiș, unde o angajată a primăriei ar fi încasat timp de cinci ani salariul fără să vină la muncă

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au făcut, marţi, percheziţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, la Primăria Ohaba Lungă şi la un cabinet medical.

17 mai 2023, 18:14
Percheziții în județul Timiș, unde o angajată a primăriei ar fi încasat timp de cinci ani salariul fără să vină la muncă

Este vorba despre dosar de abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce o persoană era angajată la primăria din Ohaba Lungă, dar îşi desfăşura activitatea în cabinetul medical din localitate.

”Azi, 16.05.2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice-IPJ Timiş sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, pus în executare  3 mandate de percheziţie domiciliară la sediul a două instituţii publice şi un cabinet medical dintr-o localitate din judeţul Timiş. Percheziţiile fac obiectul unui dosar penal ce vizează comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual”, a transmis IPJ Timiş.

Persoana respectivă era încadrată fictiv la Primăria Ohaba Lungă, dar îşi desfăşura activitatea la cabinetul medical de cinci ani.

Citește și: Români acuzați de fraudă cu fonduri europene. EPPO efectuează 40 de percheziţii domiciliare în România şi Franţa pentru o fraudă de 30 de milioane de euro. S-au folosit de scrisori fictive de la o bancă din Insulele Comore

”În fapt, s-a reţinut că în perioada 2018-2023, o persoană a fost încadrată fictiv la o unitate administrativ teritorială din localitate, aceasta desfăşurându-şi activitatea în fapt, la un cabinet medical din aceeaşi localitate”, a mai precizat IPJ Timiş.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile au avut loc la Primăria Ohaba Lungă şi la sediul DSP Timiş, precum şi la cabinetul medical din Ohaba Lungă.

Citește și: Răsturnare de situație în dosarul Colectiv. Pedeapsă redusă pentru unul dintre patronii clubului, ca urmare a prescrierii faptelor