Percheziţii în Mehedinţi: 29 de persoane, duse la audieri în cazul furturilor din locuinţe

29 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri în urma a 25 de percheziţii desfăşurate, vineri dimineaţă, de către poliţiştii din judeţul Mehedinţi, în localităţile Dârvari, Izvoru Bârzii, Strehaia şi în municipiul Drobeta Turnu Severin, la presupuşi hoţi din locuinţe.

05 apr. 2013, 05:43
Percheziţii în Mehedinţi: 29 de persoane, duse la audieri în cazul furturilor din locuinţe

Percheziţiile s-au încheiat vineri, în jurul orei 10:00, iar 29 de persoane au fost duse la audieri. Totodată au fost recuperate mai multe bunuri furate de aceştia din locuinţe, scări de bloc şi societăţi comerciale, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Roxana Vişan, informează Mediafax.

„În Drobeta Turnu Severin a fost destructurată o grupare de şapte indivizi, între care patru minori, care era specializată în furturi de cablu de cupru de la aparatele de contorizare a căldurii din mai multe scări de bloc din municipiu, prejudiciul în acest caz fiind de 30.000 de lei”, a declarat Roxana Vişan.

În urma percheziţiilor desfăşurate în Drobeta Turnu Severin a fost recuperată 80% din cantitatea de cablu furată de către cele şapte persoane, aceştia fiind acuzaţi de furt şi distrugere. Aceleaşi persoane sunt suspectate că au furat şi o cantitate importantă de materiale de construcţii şi unelte folosite de muncitori la construirea unor imobile din Drobeta Turnu Severin. Totodată, din Izvoru Bârzii au fost recuperate produse alimentare şi cafea, furate dintr-o societate comercială.

Din comuna Dârvari, unde poliţiştii au închis toate ieşirile din localitate, au fost ridicate 20 de persoane suspectate de comiterea unor furturi din locuinţe, acestea urmând să fie audiate în cursul zilei de vineri.

Tot de la Dârvari au fost recuperate mai multe bunuri şi unelte de gospodărie sustrase de suspecţi din locuinţe.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au făcut, vineri dimineaţă, 25 de percheziţii la presupuşi hoţi din locuinţe, prejudiciul total fiind, în acest caz, de peste 100.000 de lei.