Percheziţii în Suceava la sediile unor instituţii judiciare. Trei magistraţi, aduşi la DNA Bucureşti VIDEO

Un număr de 14 percheziţii domiciliare s-au desfăşurat, duminică, în municipiile Suceava şi Rădăuţi, dar şi în alte locaţii din judeţ, sedii ale unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu. Trei magistraţi au fost ridicaţi de procurorii anticorupţie şi au fost aduşi pentru audieri la DNA Bucureşti.

22 iun. 2014, 05:52
Percheziţii în Suceava la sediile unor instituţii judiciare. Trei magistraţi, aduşi la DNA Bucureşti VIDEO

Procurori, jandarmi şi poliţişti au descins, duminică dimineaţă, la 14 adrese din municipiile Suceava si Rădăuţi înt-un dosar de corupţie judiciară. Este vorba de o acţiune a DNA Bucureşti, iar poliţiştii şi jandarmii implicaţi în aceste percheziţii sunt de la structurile centrale.

Trei magistraţi sunt suspectaţi că luau mită pentru obţinerea unor soluţii favorabile în dosare cu retrocedări. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi primit mită bani, dar şi ouă, şi păsări, informează România TV. Magistraţii au fost ridicaţi şi au fost aduşi la DNA.

Alături de magistraţi au fost aduşi, cu dubele de la Suceava, la DNA Bucureşti, şi mai mulţi bătrâni. Aceştia au fost escortaţi de mascaţi la audieri. Pensionarii au dat explicaţii procurorilor în cazul mitei cu ouă şi găini, dar şi în cazul privind retrocedări ilegale.

Printre magistraţii ridicaţi s-ar afla şi procurorul şef Secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu, au declarat pentru Agerpres, surse judiciare.

Procurorul Dumitru Dâmbu a ieşit duminică, în jurul orei 14.00, din sediul Parchetului Suceava însoţit de organele de cercetare. Magistratul a ieşit însoţit şi de avocatul său Viorica Vargan care nu a făcut declaraţii.

Dumitru Dâmbu a confirmat că din biroul său au fost ridicate documente şi un calculator. Întrebat de ce este vinovat magistratul a replicat: „Nici eu nu ştiu”.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la domiciliul şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava

În acelaşi dosar ar mai fi implicaţi şi doi oameni de afaceri.

Percheziţiile la domiciliile magistraţilor au fost încuviinţate de CSM.

DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, între anii 2011 şi 2014, precum şi 2005 – 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. 

Citeşte şi Cadre medicale, audiate la DNA pentru CORUPŢIE pentru că ar fi prejudiciat bugetul asigurărilor sociale