Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de peste 31 de milioane de lei

Poliţişti şi procurori din Capitală au efectuat miercuri percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de peste 31 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al IGPR.

27 nov. 2014, 11:02
Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de peste 31 de milioane de lei

S-au pus în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară la sediile unei societăţi comerciale şi la domiciliile reprezentanţilor acestora, informează Agerpres.

În urma acestei acţiuni a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor – sector 2 au fost identificate şi depistate două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citeşte şi Vedete Media Pro, audiate la Poliţie în dosarul lui Adrian Sârbu

Acţiunea poliţiştilor survine în urma cercetărilor şi a documentării activităţii infracţionale din care a rezultat că în perioada 2007 – 2010, prin intermediul unei societăţi comerciale, precum şi altele de tip fantomă, s-ar fi creat un circuit în cadrul căruia ar fi fost transferate şi retrase diverse sume de bani, fără a se desfăşura activităţi economice.

Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. Peste 20 de persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu tutun

Pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului bănuiţii nu ar fi întocmit documente de evidenţă contabilă, creând astfel un prejudiciu de peste 31 de milioane de lei.

Poliţia Capitalei continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.