Percheziţii la administratori de firme suspectaţi că au prejudiciat statul cu SUTE DE MII DE EURO

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov au efectuat marţi mai multe percheziţii la domiciliile unor suspecţi de evaziune fiscală şi la sediile a cinci societăţi comerciale din Bucureşti, Glina şi Dobroeşti, administrate de persoanele în cauză, care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 500.000 de euro.

18 iun. 2013, 06:41
Percheziţii la administratori de firme suspectaţi că au prejudiciat statul cu SUTE DE MII DE EURO

Gruparea infracţională este formată din şapte persoane.

„În fapt, în anul 2012, reprezentanţii legali ai societăţilor comerciale ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în achiziţii de mijloace fixe supraevaluate, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a eludării taxelor şi impozitelor către stat”, informează IGPR.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor mai multe unităţi de calculator, precum şi suma de 7.000 de euro.

Concomitent, poliţiştii au pus în executare mandate de aducere emise pe numele a patru persoane cercetate în aceeaşi cauză şi suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, sunt verificate bunurile şi documentele financiar-contabile ale societăţilor vizate.

Suspecţii urmează a fi audiaţi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov.

Acţiunea este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.