Percheziţii la Cancan TV, într-un dosar care ar viza politicieni şi patroni de presă UPDATE

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, 20 de percheziții, inclusiv la sediul Cancan TV din zona Băneasa din Capitală, într-un dosar în care ar fi vizați politicieni și patroni de presă, potrivit unor surse judiciare.

07 oct. 2015, 07:18
Percheziţii la Cancan TV, într-un dosar care ar viza politicieni şi patroni de presă UPDATE

Procurorii DNA au făcut peste 20 de percheziţii, la firma Cancan TV, cabinete de avocatură şi la locuinţele mai multor persoane. Ancheta ar viza fapte de trafic de influență și spălare de bani comise în perioada 2011-2012, conform acelorași surse, citate de Agerpres.

UPDATE 14.30 Principalul acționar al Cancan TV, Valache Orlando, urmează să fie audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit acelorași surse, printre cei care urmează să mai fie audiați se află și Radu Budeanu, fondatorul tabloidului Cancan, dar și alți membri din conducerea acestuia. 

________________________________________________________________________

Anchetatorii au descins la Cancan TV SRL din Sectorul 1 al Capitalei, la alte firme, dar şi la cabinete de avocatură, de unde sunt ridicate mai multe documente. La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010-2015.

În baza autorizaţiilor date de instanţă, procurorii fac 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este la sediul unei instituţii publice, iar restul la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, a precizat DNA.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Potrivit Registrului Comerţului, acţionarii firmei Cancan TV sunt Orlando Valache (95%) şi Radu Călin Prunaru (5%), iar administrator Orlando Valache.