PERCHEZIŢII la CFR Cluj şi la afaceriştii Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan. Fostul patron al clubului, SUSPECT în dosar

Poliția și procurorii DIICOT au făcut, joi, 20 de percheziţii la locaţii din Bucureşti și Cluj-Napoca, între care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 și la oamenii de afaceri Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan. Fostul patron al CFR Cluj, Arpad Paszkany, s-a prezentat, joi, la sediul DIICOT Cluj, unde a fost audiat. Acesta are calitatea de suspect în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj.

19 mai 2016, 05:08
PERCHEZIŢII la CFR Cluj şi la afaceriştii Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan. Fostul patron al clubului, SUSPECT în dosar

UPDATE ora 15.30 Omul de afaceri Arpad Paszkany are calitatea de suspect în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Arpad Paszkany a fost audiat, joi, circa o oră și jumătate la sediul DIICOT Cluj, și urmează să mai fie audiat și în zilele următoare. La ieșirea din sediul DIICOT, Paszkany n-a dorit să spună ce a discutat cu procurorii. „Nu vă pot spune. Am terminat repede„, a declarat Arpad Paszkany.

UPDATE ora 13.35 Fostul patron al CFR Cluj, Arpad Paszkany, a sosit, joi, în jurul orei 13.00, la sediul DIICOT Cluj şi a declarat că nu ştie de ce a fost chemat la audieri.

Habar nu am de de am fost chemat. Mi-au spus procurorii să vin la ora 13.00, au fost la mine acasă la ora 7.00. Eu oricum mă trezesc devreme”, a spus Arpad Paszkany.

Preşedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, este aşteptat la audieri la DIICOT Cluj, la ora 16.00.

––––––––––––––––––––––––––

Percheziţiile s-au desfășurat la sesizarea din oficiu a DIICOT-ST CLUJ, cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani, în formă continuată.

Perioada infracțională este 2008-2011, iar perchezițiile au loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administrație, contabili și cenzori, potrivit unor surse juridice, citate de Agerpres.

Infracțiunea de delapidare se referă la posibila însușire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societății care deține clubul de fotbal, cu atribuții de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcționari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente (firme off-shore din Cipru și din Seychelles) care au prestat servicii de consultanță și intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activității echipei și altele) ori care au executat debite față de club provenind din cesiuni de creanță suspecte.

Faptele ar fi fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA, au mai arătat sursele.

Cercetările privind infracțiunea de evaziune fiscală se referă la evidențierea în actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale privind suma totală de aproape 8,5 milioane euro.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani