Percheziţii la hoţii din Botoşani. Furturile erau coordonate din închisoare

Descinderi de amploare au loc miercuri dimineaţa la Botoşani, cinci dintre percheziţii având loc chiar la penitenciar, unde poliţiştii caută şefii unei reţele de spărgători coordonată de după gratii.

17 apr. 2013, 05:20
Percheziţii la hoţii din Botoşani. Furturile erau coordonate din închisoare

Poliţiştii din Botoşani au început miercuri dimineaţa efectuarea a 13 percheziţii, cinci dintre ele având loc chiar în Penitenciarul din Botoşani. Se încearcă astfel destructurarea unei reţele de spărgători de locuinţe şi societăţi comerciale. Capii acestei reţele sunt doi bărbaţi care se află închişi în momentul de faţă la Penitenciarul din Botoşani.

Potrivit România TV, prejudiciul în acest caz este estimat la 30.000 lei, iar spargerole au fost date în perioada octombrie 2012 – aprilie 2013. Şapte persoane urmează să fie duse la audieri.

Daniela Gheorghiesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, a declarat la România TV, referitor la aceste percheziţii „Acţiunea poliţiştilor are drept scop probarea activităţii infracţionale a şapte persoane care erau constituite într-o grupare şi care sunt suspectate că ar fi săvârşit mai multe furturi din societăţi comerciale, prejudiciul total ridicându-se la 300 de milioane de lei vechi. Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti au stabilit că gruparea era coordonată de douăpersoane aflate în stare de reţinere în penitenciarul Botoşani. Cinci dintre percheziţii se desfăşoară în aceasta locaţie, iar restul sunt în desfăşurare în oraşul Săveni, din Botosani, şi în comunele limitrofe„.