Percheziţii la locuinţa omului de afaceri Dragoş Dobrescu în dosarul care îl vizează pe Crin Antonescu

Procurorii anticorupție, au efectuat, joi, percheziții la locuința din București a omului de afaceri Dragoș Dobrescu, numele acestuia fiind în dosarul care îl vizează pe senatorul Crin Antonescu.

13 mai 2016, 07:57
Percheziţii la locuinţa omului de afaceri Dragoş Dobrescu în dosarul care îl vizează pe Crin Antonescu

Potrivit unor surse, în cauză ar exista suspiciuni că Dobrescu ar fi plătit cea mai mare parte a apartamentului de lux pe care soții Crin Antonescu și Adina Vălean l-ar fi cumpărat de la fiul lui Virgil Măgureanu, Marian Măgureanu.

Conform surselor menționate, perchezițiile au vizat și sediul firmelor din grupul Monolit, deținut de Dobrescu.

Dragoș Dobrescu este cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de afaceri care fac parte din așa-numita ‘grupare Monaco’, din care mai sunt considerați că ar face parte și Ion Țiriac, Adrian Videanu, Puiu Popoviciu, Elan Schwartzenberg, dar și Sorin Blejnar.

Alina Petre, fosta noră a lui Măgureanu, a depus un denunț la DNA, arătând că Antonescu și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, au achiziționat un apartament de lux pentru care au plătit jumătate din valoarea sa de piață, restul sumei fiind plătită de către compania Romprest. În urma verificărilor, s-ar fi stabilit că în realitate compania Romprest ar fi controlată tot de către omul de afaceri Dragoș Dobrescu.

Crin Antonescu și Adina Vălean s-au prezentat vineri la sediul DNA Ploiești, unde sunt audiați în calitate de martori în legătură cu achiziția respectivului apartament.