Percheziţii la locuinţele unor persoane suspecte de furturi de componente din fier de la CFR

Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la locuinţele unor persoane suspectate că au furat componente din fier de la vagoane de marfă ale CFR. Suspecţii au fost duşi la audieri. Prejudiciul ajunge la aproximativ 800.000 de lei.

18 apr. 2013, 14:53
Percheziţii la locuinţele unor persoane suspecte de furturi de componente din fier de la CFR

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au făcut, joi dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspectate de furturi de componente din fier de la vagoane de marfă.

„În fapt, în cursul anului 2012 şi începutul anului 2013, de la vagoane de marfă din toate judeţele aflate în competenţa SRPT Craiova (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman), au fost sustrase peste o sută de distribuitoare de aer, prejudiciul cauzat Societăţii Naţionale Transport Feroviar de Marfă ridicându-se la aproximativ 800.000 de lei”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Judeţeană Dolj.

Potrivit poliţiştilor, suspectaţii sunt membri ai unei grupări infracţionale formată din opt persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, şase din Craiova şi câte una din Băileşti şi Crasna, judeţul Gorj.

Aceştia comercializau distribuitoarele de marfă către agenţi economici care aveau ca obiect de activitate reparaţia vagoanelor de marfă, pe perioada transportului acestora folosindu-se documente fictive de însoţire.

„Pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor grupării, au fost făcute şapte percheziţii, la locuinţele suspecţilor, fiind identificate instrumente folosite la demontarea distribuitoarelor de pe vagoanele de marfă, echipamente şi componente sustrase de pe vagoanele de marfă, documente de transport feroviar fictive, precum şi înscrisuri olografe utile în documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Mediafax, suspecţii au fost duşi la audieri.