Percheziţii la oficii poştale din Alba. Poşta Română: Dacă suspiciunile se confirmă, se vor lua măsuri drastice

Poliţiştii de la IPJ Alba au făcut percheziţii joi la oficiul poştal Sebeş. Dacă vor fi confirmate nereguli, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu, precizează Poşta Română într-un comunicat.

27 iun. 2019, 06:31
Percheziţii la oficii poştale din Alba. Poşta Română: Dacă suspiciunile se confirmă, se vor lua măsuri drastice

UPDATE „Precizăm că, la sfârşitul lunii mai, toţi angajaţii din structurile Poştei Române implicaţi în activităţile de prezentare, prelucrare, distribuire şi verificare au primit adresa nr. 108/6068/31.05.2019, prin care au fost reinstruiţi cu privire la termenele de îndeplinire a actelor de procedură. Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi în care îşi îndeplineşte atribuţiile în conformitate cu fişa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu”, subliniază sursa citată.

Potrivit acesteia, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor Poştei Române se confirmă sau nu.

„În acest moment, nu avem nicio informaţie cu privire la existenţa deschiderii vreunui dosar de cercetare penală. Menţionăm că în imaginile difuzate de mass-media apar saci cu trimiteri care nu reprezintă solduri nedistribuite către instanţe, aşa cum se lasă de înţeles, ci documente de arhivă care urmează a fi casate în termenul legal. Conducerea Poştei Române susţine toate demersurile organelor de cercetare şi va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de autorităţile abilitate ale statului”, se mai arată în punctul de vedere al companiei.

______

„La data de 27 iunie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeş şi 7 pe raza a 5 comune arondate municipiului Sebeş. Activităţile se desfăşoară la două puncte de lucru ale unei firme de curierat şi la domiciliile a 21 de actuali sau fost angajaţi ai acestora, care sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, aceştia nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată din municipiul Alba Iulia şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată.

Persoanele vizate de anchetă vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice sunt sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din I.P.J. Alba şi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş şi ai Poliţiei Oraşului Cugir.