PERCHEZIŢII la UMF Iaşi, într-un dosar legat de fostul rector, Vasile Astărăstoae

DNA a anunţat, joi, că procurorii efectuează, joi, nouă percheziţii la sediul unei instituții publice din municipiul Iași. Potrivit BZI, vizată este Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, urmând să fie ridicate mai multe documente şi calculatoare de la departamentul de Contabilitate.

12 feb. 2015, 14:13
PERCHEZIŢII la UMF Iaşi, într-un dosar legat de fostul rector, Vasile Astărăstoae

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2015.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

CITEŞTE ŞI Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu MEDICAMENTE ONCOLOGICE

Potrivit BZI, ancheta este efectuata intr-un dosar de abuz in serviciu, existand suspiciuni potrivit carora o hotarâre a Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) prin care fostul rector Vasile Astărăstoae a fost găsit în conflict de interese nu a fost pusa in aplicare. Mai precis, cand Vasile Astarastoae a fost gasit în conflict de interese, Senatul universităţii era obligat sa puna in aplicare decizia ICCJ.

Profesorul Vasile Astarastoae a demisionat saptamana trecuta de la conducerea UMF Iaşi.