Percheziţii la Palatul Administrativ Suceava şi la mai multe domicilii din judeţ

Procurori ai DNA Suceava însoţiţi de mascaţi au descins, vineri, la sediul Palatului Administrativ din Suceava, în cadrul unor cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2008-2014, a unor infracţiuni de corupţie. A fost sigilat unul dintre birouri în care se păstrează documente clasificate.

18 iul. 2014, 09:04
Percheziţii la Palatul Administrativ Suceava şi la mai multe domicilii din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu au declarat că nu au cunoştinţă despre motivul descinderii şi că biroul respectiv nu le aparţine, potrivit Agerpres. „În această clădire sunt multe birouri închiriate la alte instituţii, la parlamentari. Nu ştiu despre ce e vorba. Am auzit doar că au fost aici2, a spus Ioan Cătălin Nechifor.

Potrivit DNA, procurorii efectuează vineri şapte percheziţii domiciliare la adrese din judeţele Suceava şi Botoşani, între care două instituţii publice, într-un dosar de corupţie.

Au fost percheziţii şi la domiciliul fostului şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră din Siret, Nelu Fediuc, el fiind cercetat penal pentru că ar fi sprijinit o reţea de contrabandişti de ţigări şi a fost trimis în judecată săptămâna trecută.

Până în prezent la sediul DNA Suceava au fost aduse patru persoane.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii Suceava, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.