Percheziţii la persoane care au obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului. Soţia unui jucător de la Steaua, printre cei vizitaţi de mascaţi

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, efectuează, joi dimineaţă, 53 de percheziţii domiciliare la persoane suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului folosind documente false, prejudiciul în acest caz fiind de peste 5,5 milioane lei.

20 ian. 2022, 09:26
Percheziţii la persoane care au obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului. Soţia unui jucător de la Steaua, printre cei vizitaţi de mascaţi

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, activităţile se desfăşoară într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals. Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti şi ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza OUG nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcţia şi remuneraţia primită.

În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizaţii cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună, prejudiciind bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei, scrie Agerpres.

La sediul IGPR vor fi conduse 48 de persoane, în vederea efectuării activităţilor de urmărire penală şi dispunerii de măsuri corespunzătoare.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, citate de Stiripesurse.ro, vizată în dosar e și soția jucătorului Florin Răsdan de Steaua.

De asemenea, mai spun sursele citate, o manichiuristă sau o dansatoare la bară din clubul  PRINCESS au ajuns, din documente intocmite in fals – manageri sau directori de societăți comerciale – in fapt, dar nu au lucrat niciodata.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: „Greva de la STB este ILEGALĂ. Afectează viaţa a sute de mii de bucureşteni”