Ortopedul Gheorghe Burnei, acuzat de corupţie şi tentativă de omor UPDATE

Mai multe percheziţii au loc, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală şi la locuinţa medicului ortoped Gheorghe Burnei, acesta fiind acuzat de corupţie şi tentativă de omor, în două dosare diferite. Recent, în presă, Burnei a fost acuzat de către familia unei fete care acum nu se mai poate deplasa după o operaţie care nu ar fi fost omologată, efectuată de medic în urmă cu mai mulţi ani. Medicul a fost ridicat şi dus la audieri. 

10 dec. 2016, 06:58
Ortopedul Gheorghe Burnei, acuzat de corupţie şi tentativă de omor UPDATE

UPDATE:Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei de la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, a fost reţinut pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, audiat mai multe ore de procurori. El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro.

„Cauza a fost constituită în data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunţ, şi vizează la momentul actual săvârşirea a 17 fapte de corupţie, comise în perioada octombrie-noiembrie 2016”, spun procurorii.

Citeşte şi: Chirurgul Gheorghe Burnei,cercetat pentru 17 fapte de corupţie comie în două luni

UPDATE Medicul ortoped a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri, sâmbătă la prânz. Biroul lui Gheorghe Burnei din Spitalul Marie Curie a fost pus sub sechestru. 

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate 15 plângeri de malpraxis şi luare de mită pe numele chirurgului Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, au declarat, sâmbătă, surse judiciare. 

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, pentru News.ro.

Pe numele chirurgului Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.

Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o o operaţie, au mai arătat sursele.

Al doilea dosar al lui Gheorghe Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, potrivit surselor citate.

Se fac cinci percheziţii în Bucureşti, la domiciliul medicului, la spitalul Marie Curie, dar şi la un spital privat unde Gheorghe Burnei profesează. Sunt suspiciuni şi de luare de mită, de aceea participă şi anchetatori anticorupţie.

În urmă cu aproximativ două luni, poliţiştii de la DGA ar fi primit un denunţ pentru luare de mită, acuzat de faptă fiind medicul Gheorghe Burnei, informează stirileprotv.ro. 

Medicul ortoped Gheorghe Burnei a fost acuzat recent şi că ar fi făcut un experiment chirurgical pe un copil, după ce familia unei fete de 19 ani s-ar fi plâns că medicul a realizat o operaţie neomologată în urmă cu mai mulţi ani, din cauza căreia tânăra nu se mai poate deplasa. 

Procurorii Parchetul Tribunalului Bucureşti s-au autosesizat după apariţia unor informaţii în presă. Potrivit acestora, medicul Gheorghe Burnei este acuzat că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor pe când aceasta era mică, iar acum tânăra de 19 ani nu mai poate merge. 

Burnei este audiat în calitate de suspect, însă polițiștii se pare că îl aveau de ceva timp în vizor pentru luare de mită. Percheziții au loc și în alte patru locuri din București, printre care și în locuința medicului.

Totul a început în urmă cu 18 ani, când Emilia Iliescu a aflat că fetița ei, Amira, atunci în vârstă de un an, nu are osul piciorului bine fixat în șold, adică are luxație congenitală.

Operația era una simplă, potrivit publicației, osul trebuia potrivit la loc, iar piciorul pus în ghips. Ca să fie totuși sigură că totul va decurge bine, Emilia a căutat cel mai bun medic pentru a-i opera copilul. Așa a ajuns la Gheorghe Burnei, prezentat de multe ori ca fiind un doctor care face minuni, inventator și pionier în medicină, prodecan la universitate, șef în comisii de malpraxis, erou al televiziunilor și al ziarelor. Însă, potrivit investigației făcute de Casa Jurnalistului, medicul nu a urmat calea obișnuită în astfel de cazuri, ci a încercat o inovație: i-a crăpat fetiței bazinul în două și i-a pus un implant din ceramică.

Medicii consultați de jurnaliști au spus că acest implant „nu există în cărțile de ortopedie” și că „a fost un experiment”. Mai mult, Agenția Națională a Medicamentului a confirmat că acest implant nu e omologat, potrivit publicației menționate.