Percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca. Soţia unui senator, suspectă de trafic de influenţă

Procurorii DNA au efectuat, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca. Este vizată Cordoş Mihaela Lucia, soţia senatorului Cordoş Alexandru, care ar fi promis locuri de muncă mai multor persone în schimbul unor foloase şi bani.

23 apr. 2015, 08:35
Percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj-Napoca. Soţia unui senator, suspectă de trafic de influenţă

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Cluj, Monica Costin, a declarat că procurorii DNA au verificat modul de organizare a concursurilor desfășurate în unitatea medicală, dar și modul de întocmire a unor dosare de pensionare și de handicap.

O echipă de la DNA a făcut un control la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituției și întocmirea dosarelor de pensionare și a celor de handicap. Au solicitat și documente, dar nu știu ce perioadă au vizat aceste documente„, a precizat Monica Costin, potrivit Agerpres.

În perioada 2013 – decembrie 2014, Cordoș Mihaela Lucia a pretins foloase materiale de la opt persoane pentru ca, prin influenţa de care ea sau soţul său se bucură la conducerea Spitalului Clinic Judeţean Cluj-Napoca şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj-Napoca, să le obţină posturi/locuri de muncă.

Astfel, Cordoș Mihaela Lucia a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj-Napoca. Promisiunea a survenit în condiţiile în care Cordoş Mihaela Lucia a afirmat că soţul acesteia, senatorul Cordoş Alexandru, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine un loc de muncă.

Unei alte persoane, Cordoş Mihaela Lucia i-a promis, în schimbul a 3.000 lei, că prin influenţa de care se bucură soţul său asupra conducerii Spitalului Clinic Judeţean Cluj-Napoca, va înlesni promovarea examenului ce urmează a fi susţinut de fiul acelei persoane pentru ocuparea postului de jurist la SCJ Cluj.

Altor persoane, aceasta le-a promis, în schimbul a 800 de euro-1.500 de euro, că prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj-Napoca, va obţine post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, Cordoş Mihaela Lucia a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la Spitalul Municipal Drăgăşani: Medicii, bănuiţi că au luat mită