Percheziţii la traficanţi de droguri din Bucureşti, Sălaj şi Satu Mare

Procurorii DIICOT şi poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate au efectuat, miercuri, 22 de percheziţii în judeţele Satu Mare şi Sălaj, precum şi în Capitală, la domiciliile unor persoane acuzate că fac parte dintr-o grupare de traficanţi de droguri şi produse cu efecte psihoactive, care acţiona pe ruta pe Italia - România.

20 aug. 2014, 14:43
Percheziţii la traficanţi de droguri din Bucureşti, Sălaj şi Satu Mare

În urma percheziţiilor au fost ridicate 10 grame de canabis, 15 grame de haşiş, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1.010 de grame de pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, 2 HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice, sume de bani, potrivit unui comunicat emis de DIICOT. Totodată, au fost identificate şi două culturi de canabis (una indoor şi una outdoor – conţinând 9 plante de cannabis).

Anchetatorii susţin că gruparea este formată din 17 membri, între care se află şi un bărbat cu dublă cetăţenie – germană şi italiană, suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România.

Procurorii DIICOT – BT Satu Mare au emis 22 de mandate de aducere care au fost puse în executare de forţele poliţieneşti implicate, iar membrii grupării sunt audiaţi, în prezent, de către procurori.

VEZI ŞI: Transformarea şocantă a acestei actriţe, după ce a consumat 10 ani COCAINĂ. „Nu mă mai pot uita în oglindă”

La operaţiune au participat poliţişti specializaţi în lupta antidrog din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi Bucureşti, SCCO Sălaj, poliţişti din cadrul IPJ Satu Mare şi IPJ Bihor – Serviciul de Acţiuni Speciale şi ofiţeri criminalişti, precum şi agenţi şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare Detaşamentul 1 Mobil. De asemenea, acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI – Direcţia Judeţeană de Informaţii Satu Mare.

CITEŞTE ŞI: A tras poliţia pe sfoară cu un cocoş. Modul amuzant în care un traficant a păcălit sistemul