Descinderi la traficanţii de droguri care au băgat în spital zeci de tineri din Buzău

Publicat: Joi, 12 Februarie 2015 09:12 // Actualizat: Joi, 12 Februarie 2015 10:22 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii DIICOT Buzău au efectuat, joi dimineata, 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv. Zeci de tineri din Buzău, consumatori de droguri, au ajuns în comă la spital în ultima perioadă. Şi în Galaţi şi Prahova este alertă din cauza unor noi substanţe periculoase care a băgat până acum peste 60 de tineri în spital. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că pe raza judetului Buzău s-au constituit două grupări infracţionale, formate din 14 persoane, care începând cu luna septembrie 2014 şi până în prezent, au achiziţionat de pe raza municipiilor Buzău, Brăila şi Bacău substanţe cu caracter psihoactiv pe care le-au comercializat mai multor persoane, preponderent tineri cu vârste cuprinse între 16 si 24 ani.

O parte din substanţele cu efect psihoactiv erau procurate de către suspecţi prin comenzi de pe site-ul "chemicalwire", fiind expediate acestora prin intermediul unor firme de curierat.

Astfel, există suspiciunea că, în perioada menţionată, membrii celor două grupări au procurat şi comercializat cantitatea de aproximativ 660 grame de substanţe etnobotanice precum si cannabis, rezină de cannabis şi substante ce au in componenta pentedrona – component calificat de lege ca drog de mare risc, obţinând importante sume de bani.

În urma consumului substanţelor comercializate de către membrii grupărilor o mare parte din consumatori au necesitat internarea în cadrul Serviciilor de Urgentă ale Spitalului Judeţean Buzău si ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, unii dintre ei prezentând simptome neuropsihice severe si chiar stări comatoase.

La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Buzău vor fi audiate mai multe persoane urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 10:24
...unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu …read more ...
12 feb 09:28
...a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv. Citește mai departe… Mai mult ...
12 feb 09:27
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}

#headerimg {
float: left;
margin: 0;
width: 340px;
height: 200px;
background:...
12 feb 09:23
...destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7764
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H