Percheziţii la traficanţi de droguri. Patru persoane au fost arestate

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Prahova şi Tulcea au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri.

23 mai 2014, 15:02
Percheziţii la traficanţi de droguri. Patru persoane au fost arestate

Anchetatorii au surprins în flagrant, pe raza municipiului Constanţa, două persoane având asupra lor cantitatea de 400 grame cannabis, destinate comercializării.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, patru persoane au fost arestate, iar alte două sunt cercetate sub control judiciar, fiind acuzate de consum şi comercializare de cocaină şi cannabis.

Drogurile procurate de suspecţi erau vândute la preţul de 50-60 lei/gramul de cannabis, cocaina – la preţul de 100 de euro/gram, iar substanţele care au efecte psihoactive, sub formă de materie vegetală mărunţită şi sub formă de prafuri, la preţuri cuprinse între 20 şi 70 de lei, în funcţie de tipul de produs, de cantitate şi de „clienţi”.

Citeşte şi Mai mulţi liceeni din Slatina, audiaţi de poliţişti într-un dosar de trafic de droguri

Cu ocazia percheziţiilor a fost descoperită o cultură in-door special amenajată, în care au fost găsite 30 ghivece din material plastic, în fiecare dintre acestea fiind plantate câte o plantă cu aspect de canabis în diferite stadii de dezvoltare.

De asemenea, au fost găsite diferite cantităţi de droguri de risc şi trei cântare electronice de precizie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunea fiind realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Citeşte şi Percheziţii în Olt: Zeci de traficanţi şi consumatori de droguri, urmăriţi penal